Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mohiville

Snel energie vergelijken in Mohiville? Geholpen door energiehunter.be ontdek je gemakkelijk alle bekende energiebedrijven als bijvoorbeeld OCTA+ & Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Mohiville voor jou de beste prijs heeft. Verder tref je via de energievergelijker praktische info over onderwerpen als o.a. onderwerpenen verschillende contractsoorten. Verder geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hamois
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijenvergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 405,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Mohiville?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Mohiville. Dat loopt uiteen van Essent tot aanbieders zoals Mega, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel is het aanbod ongeveer 20 energie aanbieders. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mohiville is die past bij jouw verbruik? Vul hieronderje persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Middels onze handige vergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Mohiville, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Door middel van de keuzevakjes in de energievergelijker achterhalen jullie gemakkelijk een contract dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Mohiville

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de tarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er veel netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder hanteert zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Mohiville betreft Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Hamois valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Mohiville

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Hamois
 • Populaire CV: Remeha
 • Groene stroom: 23,20%
 • Postcode: 5361
 • Mazout consumptie: 1800 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-mohiville

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Onder andere het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Mohiville is het gemiddelde verbruik ong. 1570 m3 plus 3410 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze aspecten dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende contracttermijn kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Meestal kan het uit om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij alle contracten zie jij informatie aangaande soort energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Mohiville, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die rijmt met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende aanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.luminus.be en ook www.ebem.be. De betreffende energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Mohiville


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €315 rendement bieden. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter lees jij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: neem tochtweringen
 • Bespaaradvies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigadvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Tip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Mohiville. Op die manier ben je het voordeligst uit. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Mohiville. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw toekomstige gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste maatschappij. Zoals OCTA+, ENGIE of natuurlijk Ecopower. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aanstaande energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Mohiville vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Mohiville en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Mohiville

Het gros van de energieleveranciers leveren inmiddels groene stroom in Mohiville. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Mohiville vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Hamois bestaan er tegenwoordig verscheidene acties met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5361. In deze woonplaats kan je wellicht met financiële bonussen deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Engie.