Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Goesnes

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Goesnes? Via de energievergelijker vergelijk je supersnel alle erkende aanbieders. Voorbeelden zijn Watz & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Goesnes de beste deal heeft! Tevens bekijk je op energiehunter.be bruikbare informatie over topics als o.a. energiegebruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Verder geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ohey
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenin een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 220,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Goesnes?

We zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Goesnes. Dit varieert van Essent tot bijvoorbeeld Luminus, de keuze is enorm. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 30 energieleveranciers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke energieleveranciers er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Goesnes voor jou is? Vul moeiteloos je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, gas en stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! D.m.v de energietarievenvergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Goesnes, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van jouw input in de prijzenvergelijker detecteer jij simpel en snel een energie-abonnement dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Goesnes

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van organisaties en de energietarieven zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Goesnes betreft Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Ohey wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Goesnes

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Ohey
 • Populaire CV: De Dietrich
 • Groene stroom: 22,90%
 • Hoofdpostcode: 5353
 • Verbruik stookolie: 1770 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-goesnes

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je huis en woningdetails. Onder andere het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Goesnes gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1555 m3 & 3395 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Rondom abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle erkende aanbieders van energie. Bij ieder abonnement achterhaal jij specificaties zoals soort energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Goesnes, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie kortingsactie gespot? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.octaplus.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Goesnes


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €325 bonus betekenen. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Op deze pagina check jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bezuinigadvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Goesnes. Zodoende bespaar je het meeste geld. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En mogelijk krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is het principe: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Goesnes. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de nieuwe energie-aanbieder de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris of Antargaz. Daarna bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aanstaande gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Via energiehunter.be tref je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Goesnes vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Goesnes en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Goesnes

Het merendeel van de leveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Goesnes. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet alle groene energie is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Kies dan zeker weten “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Goesnes vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Ohey bestaan er tegenwoordig meerdere opdrachten met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5353. In deze omgeving kan je soms heel gunstig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Warm water via de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk ook Elegant prijzen april 2024.