Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mozet

Snel online energie vergelijken in Mozet? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be ontdek je snel en simpel alle erkende energieleveranciers. Je kunt denken aan Eneco & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Mozet de laagste prijs biedt. Voorts check je via onze vergelijker bruikbare info over topics zoals tarieven en concrete energiebespaartips. Daarbij geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gesves
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle maatschappijenvergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 500,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Mozet?

We zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Mozet. Van Lampirus tot aanbieders zoals Mega, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment kun je kiezen uit circa 30 bedrijven. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mozet is in april 2024? Geef gemakkelijk de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze prijzencheck vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Mozet, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door jouw input in de vergelijkingstool detecteert men eenvoudig een contract dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Mozet

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van organisaties en de energietarieven zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Mozet betreft Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Gesves is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Mozet

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gesves
 • CV ketel: Watts
 • Aandeel duurzaam: 22,40%
 • Postcode: 5340
 • Gem. mazout: 1720 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-mozet

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit gaat over aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Mozet gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1530 m3 en nog eens 3370 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. In de regel is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle erkende aanbieders + contracten. Van alle pakketten achterhaal je informatie als herkomst energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Mozet, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte aanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.luminus.be + www.zeno.be. Jouw toekomstige maatschappij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Mozet


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €275 besparen. Maar, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand lees je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktische tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Praktisch advies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktisch advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigadvies 5: laat lichten niet onnodig branden

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Mozet. In dat geval bespaar je het meeste geld. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Mozet. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert je aanstaande energie-aanbieder de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en Ecopower. Hierna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. De toekomstige gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Middels energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.poweo.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Mozet vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Mozet en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Mozet

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Mozet. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groene strategie voeren? Kies dan de selectie “Groene Energie uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Mozet vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Gesves onderscheiden we vele activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5340. In deze plaats kan je soms extra voordelig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Check ook Luminus prijzen april 2024.