Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Courrière

Snel online energie vergelijken in Courrière? Via onze vergelijker vind je moeiteloos alle relevante energiebedrijven zoals Eneco & Belpower. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Courrière voor jou de beste prijs heeft. Bovendien bekijk je op onze website nuttige informatie informatie over zaken zoals stroomtarieven en tips om te besparen op energie. Daarbij geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Assesse
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 240,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Courrière?

We zien flink wat energieleveranciers in Courrière. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Watz, de keuze is enorm. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 20 providers. Deze leveranciers lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Courrière is in mei 2024? Vul snel je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Middels de vergelijkingstool achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Courrière, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Dankzij keuzes in de tool zoek je eenvoudig een overeenkomst dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Courrière

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Verschillende termijnen

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De producten van maatschappijen en de vergoedingen verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Courrière heet Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Assesse is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Courrière

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Assesse
 • CV Merk: Pentec
 • Aandeel groen: 22,10%
 • Centrale postcode: 5336
 • Aantal mazout liters: 1690 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-courriere

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Courrière gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1515 m3 en nog eens 3355 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Dit alles hebben effect op het energietarief.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Ten aanzien van prijsafspraken kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle beschikbare energieleveranciers. Bij elk pakket achterhaal jij voorwaarden aangaande soort energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Courrière, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire leverancier gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de leverancier. Bijv. www.energie2030.be + www.ecopower.be. Jouw nieuwe aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Courrière


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €290 voordeel geven. Daarentegen, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna lees jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: neem een waterbespaarder
 • Tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktisch advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Praktische tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Courrière. Daarna ben je het voordeligst uit. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En eventueel wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Courrière. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de toekomstige energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste energieleverancier. Bijv. Eneco, ENGIE en Ebem. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw nieuwe energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.watz.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Courrière vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Courrière en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Courrière

Een groot deel van de maatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Courrière. Echter is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet alle groene energie is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Courrière vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Assesse kennen we diverse initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5336. In de regio kan je steeds vaker relatief goedkoop deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk info van Essent prijzen mei 2024.