Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Florée

Meteen energie vergelijken in Florée? Middels onze website vergelijk je moeiteloos alle verkrijgbare leveranciers als bijvoorbeeld Watz & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Florée voor jou de beste prijs heeft. Tevens verzamel je via de Energiehunter praktische info over thema’s als leveranciers en concrete energiebespaartips. Daarbij bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Assesse
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersin een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 335,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Florée?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Florée. Dat loopt van Eneco tot bijvoorbeeld Mega, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 20 organisaties. Deze leveranciers lopen allemaal via de infrastructuur van Ideg. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Florée is voor jouw verbruik? Vul direct de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas en stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de vergelijkingstool tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Florée, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijkt men gemakkelijk een abonnement dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Florée

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de tarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Florée is Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Assesse valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Florée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Assesse
 • CV Merk: Pelgrim
 • Groene stroom: 22,00%
 • Postcodegebied: 5334
 • Aantal mazout liters: 1680 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-floree

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dat betreft omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Florée is dat gemiddeld 1510 m3 en 3350 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Veelal kan het uit om eens per jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij elk abonnement lees je info over herkomst van stroom en gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Florée, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante leverancier gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de onderneming. Denk aan www.essent.be en ook www.poweo.be. De betreffende energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Florée


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €350 besparen. Echter, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter bieden wij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktische tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Praktisch advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Florée. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Let op, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Meestal vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie werkt het zo: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Florée. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert je aankomende gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste maatschappij. Onder andere Luminus, ENGIE of natuurlijk ZENO. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van onze website check je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.ebem.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Florée vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Florée en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Florée

Een aanzienlijk deel van de leveranciers leveren onderhand groene stroom in Florée. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan een filter voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Florée vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Assesse zien we verscheidene acties volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5334. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Engie prijzen mei 2024.