Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waret-La-Chaussée

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Waret-La-Chaussée? Met behulp van energiehunter.be ontdek je supersnel alle verkrijgbare aanbieders als bijv. Engie & Belpower. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Waret-La-Chaussée de scherpste prijs kan bieden. Voorts bekijk je via onze vergelijker waardevolle informatie over zaken als bijvoorbeeld energieaansluitingen en zakelijke energie. Voorts komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Eghezée
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle grote leveranciersvergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 295,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Waret-La-Chaussée?

Wij zien steeds meer energieleveranciers in Waret-La-Chaussée. Dat loopt van Engie tot bijvoorbeeld Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 40 providers. Deze aanbieders werken uitsluitend met de infrastructuur van Aieg. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waret-La-Chaussée is op dit moment? Vul moeiteloos de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energietarievenvergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Waret-La-Chaussée, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v keuzes in de prijzenvergelijker bekijken jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Waret-La-Chaussée

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Prima klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de energiekosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Waret-La-Chaussée betreft Aieg. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Eghezée valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Waret-La-Chaussée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Eghezée
 • CV Merk: Ferroli
 • Groene stroom: 21,50%
 • Postcodegebied: 5310
 • Aantal mazout liters: 1630 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-waret-la-chaussee

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dit gaat over omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Waret-La-Chaussée is dit gemiddeld zo’n 1485 m3 plus 3325 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze details zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Ten aanzien van prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaliter loont het om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een overzicht met alle grote aanbieders van energie. Bij elk abonnement lees je gegevens aangaande herkomst van stroom en gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Waret-La-Chaussée, en de overstapbonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire aanbieder tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. O.a. www.luminus.be en www.elegant.be. Jouw aanstaande leverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Waret-La-Chaussée


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €370 voordeel geven. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna tref je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktisch advies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigadvies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Advies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze experts adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Waret-La-Chaussée. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. In de regel kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En als je geluk hebt is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt in de basis: meerjarige contracten zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Waret-La-Chaussée. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verzorgt jouw betreffende energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor de voordeligste aanbieder. Bedrijven als OCTA+, Lampiris en Poweo. Ook beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie toekomstige gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Middels energiehunter.be check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Waret-La-Chaussée vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Waret-La-Chaussée en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Waret-La-Chaussée

Bijna alle bedrijven leveren onderhand groene stroom in Waret-La-Chaussée. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Neem dan de selectie “Groene stroom uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Waret-La-Chaussée vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Eghezée kennen we verscheidene opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5310. In deze woonplaats kan je soms vrij voordelig bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk info van Lampirus prijzen.