Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Longchamps

Direct energie vergelijken in Longchamps? Met behulp van www.energiehunter.be check je eenvoudig alle interessante energiebedrijven als Luminus & Lampirus. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Longchamps voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast check je op onze website praktische info over onderwerpen als overstappen en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Eghezée
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 305,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Longchamps?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Longchamps. Dat loopt van Essent tot en met OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. In april 2024 heb je de keuze uit zo’n 30 energie aanbieders. Deze leveranciers gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Longchamps is in april 2024? Voer hieronderde eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de vergelijkingstool vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Longchamps, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van keuzes in de Energiehunter checkt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Longchamps

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Prettige klantendienst

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energie-organisaties en de energietarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Longchamps is Ideg. De tarieven voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Eghezée is de netbeheerder van het gas Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Longchamps

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Eghezée
 • CV Merk: Benraad
 • Groene energie: 20,90%
 • Hoofdpostcode: 5310
 • Aantal mazout liters: 1570 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh

Plaatsen in deze regio

energie-vergelijken-longchamps

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Longchamps bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1455 m3 & 3510 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. De data die je invult hebben effect op het energietarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Veelal loont het om ieder jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle erkende aanbieders van energie. Bij elk pakket achterhaal je informatie met betrekking tot herkomst energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Longchamps, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een relevante kortingsactie gevonden? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de onderneming. O.a. www.luminus.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Longchamps


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €330 winst geven. Daarentegen, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina vind jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktisch advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Praktische tip 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktisch advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Longchamps. Dan bespaar je het meeste geld. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Longchamps. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel regelt jouw geselecteerde maatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE en ook ZENO. Vervolgens bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jouw geselecteerde gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van de Energiehunter check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lage kosten en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Longchamps vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Longchamps en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Longchamps

Veel bedrijven ondersteunen inmiddels groene stroom in Longchamps. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Longchamps vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Eghezée zien we vele stappen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5310. In deze woonplaats kan je soms heel gunstig meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Essent prijzen.