Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Liernu

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Liernu? Aan de hand van de Energiehunter vergelijk je eenvoudig alle bekende bedrijven. Voorbeelden zijn Engie en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Liernu het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast bekijk je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s als leveranciers en salderen. Daarnaast verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Eghezée
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende providers in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 450,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Liernu?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Liernu. Dat loopt uiteen van Lampirus tot een speler als OCTA+, er zijn opties bij de vleet. In mei 2024 kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Deze zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Ideg. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Liernu voor jou is? Geef gelijk de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. D.m.v de energievergelijker vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Liernu, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Via filteren in de prijzenvergelijker achterhaal je simpel en snel een abonnement dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Liernu

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van leveranciers en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Liernu heet Ideg. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Eghezée wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Liernu

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Eghezée
 • CV Merk: Baxi
 • Groene stroom: 20,80%
 • Hoofdpostcode: 5310
 • Verbruik stookolie: 1560 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-liernu

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Liernu ligt dit gemiddeld op 1450 m3 plus 3505 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De data die je invult hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot abonnementen kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. In de regel loont het om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een opsomming met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van alle pakketten check je details met betrekking tot herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Liernu, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die in lijn is met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante aanbieding in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de aanbieder. Zoals www.essent.be en www.elegant.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Liernu


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €370 bonus betekenen. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Via de energiehunter bekijk je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktische tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaartip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigtip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bezuinigtip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Liernu. Dan bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En wellicht beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Liernu. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je gekozen gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste aanbieder. Bijv. Luminus, Essent of Antargaz. Daarnaast selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw geselecteerde organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van deze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Liernu vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Liernu en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Liernu

De meeste maatschappijen verschaffen momenteel groene stroom in Liernu. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Neem dan zeker voor “Groen uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Liernu vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Eghezée onderscheiden we verscheidene opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5310. In deze regio kan je soms vrij voordelig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Engie prijzen.