Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bolinne

Snel energie vergelijken in Bolinne? Aan de hand van onze vergelijker doorzoek je probleemloos alle verkrijgbare energieleveranciers als bijvoorbeeld Essent en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Bolinne voor jou de beste prijs heeft. Voorts tref je via de Energiehunter waardevolle info over thema’s zoals verschillende gasregio’s en tips om te besparen op energie. Voorts komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Eghezée
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenin een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 490,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Bolinne?

We zien flink wat energieleveranciers in Bolinne. Dit loopt van Poweo tot een speler als Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 25 bedrijven. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Ideg. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke maatschappijen er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bolinne voor jou is? Voer hierna de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energiehunter vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Bolinne, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door keuzes in de vergelijkingstool ontdekken jullie probleemloos een abonnement dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bolinne

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van bedrijven en de energiekosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Bolinne is Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Eghezée wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Bolinne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Eghezée
 • Populaire CV: Remeha
 • Groene stroom: 20,20%
 • Postcodegebied: 5310
 • Verbruik stookolie: 1500 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-bolinne

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Bolinne is dit gemiddeld zo’n 1420 m3 en 3475 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Wat betreft looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Veelal kan het uit om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Van elk contract lees je info aangaande type energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Bolinne, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire korting tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energiemaatschappij. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Bolinne


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €260 winst geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina vind jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bezuinigtip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaaradvies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktische tip 5: switch van energiemaatschappij

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Bolinne. Daarna betaal je het minst voor je energie. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Bolinne. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw gekozen gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Onder andere Eneco, Lampiris en Ecopower. Hierna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie geselecteerde gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.zeno.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lage kosten en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Bolinne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Bolinne en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Bolinne

Het gros van de aanbieders verschaffen op dit moment groene stroom in Bolinne. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven 100% transparant zijn? Selecteer dan de optie “Groene Energie uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Bolinne vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Eghezée kennen we diverse initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5310. In deze plaats kan je vaak met financiële bonussen meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Watz duurzame energie.