Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thon

Gemakkelijk energie vergelijken in Thon? Middels www.energiehunter.be vind je supersnel alle grote energieleveranciers als o.a. Essent & Poweo. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Thon de laagste prijs biedt. Tevens lees je op deze website nuttige informatie informatie over zaken als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en slimme thermostaten. Ook bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Andenne
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 470,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Thon?

We zien flink wat energieleveranciers in Thon. Dat gaat van Poweo tot een speler als Mega, de keuze is enorm. Op dit moment tellen we ruim 20 leveranciers. Zij werken allemaal op basis van het net van Ideg. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke maatschappijen er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thon is op dit moment? Geef direct de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze energie achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Thon, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de vergelijkingstool detecteer jij probleemloos een contract dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Thon

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat kost energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de onkosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder van het stroom in Thon is Ideg. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Andenne is de aardgas netbeheerder Ideg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Thon

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Andenne
 • Populair merk: De Dietrich
 • Groene energie: 19,90%
 • Postcodegebied: 5300
 • Mazout consumptie: 2980 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-thon

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Thon ligt dat gemiddeld op circa 1405 m3 en 3460 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Al deze zaken werken door in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende contracttermijn kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. In de regel is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Van elk abonnement lees jij details als soort stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Thon, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte korting tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.energypeople.be. De betreffende aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Thon


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €390 voordeel geven. Toch, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna lees jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: kouder douchen
 • Bespaaradvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigadvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Tip 5: neem een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Thon. Zodanig bespaar je het meeste geld. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En soms is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Thon. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert je geselecteerde gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Denk aan Luminus, Essent + Energy People. Daarnaast selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Middels energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Thon vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Thon en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Thon

Het merendeel van de energieleveranciers faciliteren ondertussen groene stroom in Thon. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de optie “Groen uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Thon vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Andenne zien we vele activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5300. In deze plaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Woning met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook OCTA+ duurzame energie.