Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Maizeret

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Maizeret? Via de Energiehunter check je snel en simpel alle erkende energiebedrijven. Voorbeelden zijn OCTA+ & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Maizeret het goedkoopste contract aanbiedt. Verder vergaar je via onze vergelijker bruikbare info over topics als bijvoorbeeld tarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Andenne
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersonder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 350,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Maizeret?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Maizeret. Van Eneco tot Watz, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment kun je kiezen uit circa 25 energie aanbieders. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maizeret is? Geef vlug jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de energiehunter vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Maizeret, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v filteren in de prijzenvergelijker achterhaal jij verrassend eenvoudig een contract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Maizeret

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van bedrijven en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net rekent weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Maizeret betreft Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Andenne is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Maizeret

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Andenne
 • Populair merk: Weishaupt
 • Aandeel groen: 19,50%
 • Centrale postcode: 5300
 • Mazout verbruik: 2940 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-maizeret

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Maizeret is dat gemiddeld 1590 m3 en nog eens 3440 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken hebben effect op het energietarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is een lijst met alle grote maatschappijen en contracten. Bij alle contracten zoek jij data zoals soort stroom/gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Maizeret, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire actie tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.energie2030.be + www.wasewind.be. Jouw nieuwe aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Maizeret


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €330 voordeel geven. Toch, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand lees jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: wassen op 30 graden
 • Praktisch advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bespaartip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Praktisch advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Maizeret. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Maizeret. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak regelt de toekomstige energie-organisatie de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste of voordeligste partij. Bijv. Eneco, Lampiris en Antargaz. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. De betreffende energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Maizeret vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Maizeret en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Maizeret

De meeste energie aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Maizeret. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de selectie “Groene Energie uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Maizeret vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Andenne zien we diverse opdrachten binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5300. In deze regio kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Antargaz vergelijken.