Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bonneville

Zonder problemen energie vergelijken in Bonneville? Via www.energiehunter.be vind je eenvoudig alle beschikbare leveranciers als bijvoorbeeld OCTA+ en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Bonneville prijstechnisch het meest interessant is. Verder check je op onze website bruikbare informatie over zaken als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en info over de enkele of dubbele meter. Ook bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Andenne
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle organisaties gemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 375,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bonneville?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Bonneville. Dat loopt van Eneco tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig zijn het zo’n 25 organisaties. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Ideg. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke energieleveranciers er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bonneville is die past bij jouw verbruik? Voer hierna de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, energiebedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een storing, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van onze prijzencheck check je rap de goedkoopste energieleverancier van Bonneville, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Geholpen door filteren in de prijzenvergelijker bekijkt men zonder problemen een contract dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Bonneville

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Online account
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er diverse beheerders service verlenen. Elke netbeheerder heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Bonneville betreft Ideg. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Andenne is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Bonneville

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Andenne
 • Populaire CV: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 19,20%
 • Hoofdpostcode: 5300
 • Verbruik Mazout: 2910 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-bonneville

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dit zijn grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Bonneville is dat gemiddeld 1575 m3 en 3425 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze details bepalen de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Doorgaans is het een goed idee om ieder jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle grote energie aanbieders. Bij elk abonnement achterhaal jij gegevens als oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Bonneville, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die past bij jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante actie in het lijstje? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de maatschappij. O.a. www.luminus.be en www.eneco.be. De door jou gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Bonneville


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €355 voordeel geven. Daarentegen, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina lees jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: ventileer kort en bewust
 • Bespaartip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktisch advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaartip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Bonneville. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Meestal vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Bonneville. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert je toekomstige gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare maatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris of natuurlijk Comfort Energy. Daarnaast beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Via de energievergelijker achterhaal je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Bonneville vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bonneville en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bonneville

Tal van organisaties bieden onderwijl groene stroom in Bonneville. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Bonneville vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Andenne zien we diverse plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5300. Als inwoner van deze plaats kan je soms zeer betaalbaar meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Comfort Energy vergelijken.