Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ham-Sur-Sambre

Zonder problemen energie vergelijken in Ham-Sur-Sambre? Met behulp van onze vergelijker tref je supersnel alle interessante leveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Ham-Sur-Sambre prijstechnisch het meest interessant is. Verder lees je op deze website uitgebreide informatie over thema’s als bijvoorbeeld maatschappijen en variabele of vaste tarieven. Verder verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Jemeppe-Sur-Sambre
Netbeheerder Elektra:Onbekend
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 450,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Ham-Sur-Sambre?

Er zijn nogal wat energieleveranciers in Ham-Sur-Sambre. Dit loopt van Essent tot aan OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags zijn het zo’n 25 leveranciers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de leidingen van Onbekend. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ham-Sur-Sambre is voor jouw verbruik? Vul eenvoudig jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via onze energie vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Ham-Sur-Sambre, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van jouw input in onze vergelijker achterhalen jullie moeiteloos een energiecontract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Ham-Sur-Sambre

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de tarieven zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Ham-Sur-Sambre betreft Onbekend. De kosten voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Ham-Sur-Sambre

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Jemeppe-Sur-Sambre
 • CV Merk: Intergas
 • Aandeel groen: 18,60%
 • Centrale postcode: 5190
 • Mazout verbruik: 2850 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Onbekend
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-ham-sur-sambre

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Ham-Sur-Sambre is dit gemiddeld zo’n 1545 m3 en 3395 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het een goed idee om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een lijst met alle erkende energiebedrijven. Bij ieder pakket zoek jij voorwaarden m.b.t. type energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ham-Sur-Sambre, en de welkomstkorting. Kies de partij die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele aanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.engie.be of www.eneco.be. Jouw toekomstige aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Ham-Sur-Sambre


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €345 bonus betekenen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bekijk jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigadvies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigtip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Advies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bezuinigtip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ham-Sur-Sambre. Zo bespaar je het meeste geld. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En eventueel beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt: langlopende contracten zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Ham-Sur-Sambre. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert je gekozen gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste maatschappij. Bijv. OCTA+, ENGIE of Elegant. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de Energiehunter check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Ham-Sur-Sambre vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Ham-Sur-Sambre en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Ham-Sur-Sambre

Tal van aanbieders faciliteren onderhand groene stroom in Ham-Sur-Sambre. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies in dat geval het filter “Groene energie uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Ham-Sur-Sambre vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre zijn er allerlei initiatievenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5190. In deze omgeving kan je vaak extra voordelig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen installeren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk ook Eneco vergelijken.