Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Arbre

Meteen energie vergelijken in Arbre? Middels deze website tref je eenvoudig alle beschikbare bedrijven als Eneco en Poweo. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Arbre de scherpste prijs kan bieden. Bovendien tref je op deze pagina bruikbare info over topics als de netbeheerder en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Profondeville
Netbeheerder Elektra:Onbekend
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 245,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Arbre?

Wij zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Arbre. Van Engie tot Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag is het aanbod ongeveer 30 aanbieders. Deze maatschappijen lopen allemaal via het net van Onbekend. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Arbre is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Arbre, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Dankzij de keuzevakjes in de energievergelijker detecteer je verrassend eenvoudig een contract dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Arbre

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Positieve energie

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Arbre betreft Onbekend. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Profondeville wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Arbre

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Profondeville
 • CV ketel: Brotje
 • Groene stroom: 18,00%
 • Postcodegebied: 5170
 • Mazout verbruik: 2790 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Onbekend
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-arbre

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinfo. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Arbre is het gemiddelde verbruik ong. 1515 m3 plus 3365 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Al deze zaken bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracten zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Veelal kan het uit om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij ieder contract zie jij gegevens aangaande soort stroom/gas, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Arbre, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede aanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de aanbieder. Onder andere www.lampiris.be en www.elegant.be. Jouw aanstaande maatschappij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Arbre


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €350 rendement bieden. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina vind jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaartip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bezuinigadvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktisch advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Arbre. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En wellicht krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Arbre. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar deze scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verwerkt jouw toekomstige energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Ook kies je de startdatum van het abonnement. De geselecteerde energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze website ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van lage prijzen en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Arbre vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Arbre en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Arbre

De meeste aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in Arbre. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Arbre vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Profondeville bestaan er vele stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5170. In de regio kan je soms heel gunstig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Comfort Energy diensten.