Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Soye

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Soye? Door gebruik te maken van energiehunter.be check je supersnel alle bekende maatschappijen. Je kunt denken aan Watz & Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Soye prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast verzamel je op deze pagina bruikbare informatie over items als bijv. de netbeheerder en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Floreffe
Netbeheerder Elektra:Onbekend
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 425,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Soye?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Soye. Van Engie tot Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik tellen we ruim 30 energie aanbieders. Deze zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Onbekend. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke organisaties er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Soye is die past bij jouw verbruik? Voer hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, gas & stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energiehunter bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Soye, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Via selecties maken in de Energiehunter check jij eenvoudig een abonnement dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Soye

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer andere onkosten voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Soye heet Onbekend. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Floreffe is de netbeheerder van het gas Ideg. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Soye

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Floreffe
 • CV Merk: Benraad
 • Groene stroom: 40,00%
 • Centrale postcode: 5150
 • Mazout consumptie: 2780 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Onbekend
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-soye

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de standaard informatie. Dit zijn het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Soye is dit gemiddeld zo’n 1510 m3 en 3360 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze factoren hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Rondom prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Gewoonlijk is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij alle contracten tref je details als herkomst van stroom en gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Soye, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die klopt met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een passende aanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Bijv. www.engie.be en www.antargaz.be. De betreffende aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Soye


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €325 voordeel geven. Toch, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter lees jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: kouder douchen
 • Tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktische tip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktisch advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaaradvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Soye. Zodoende is de besparing het grootst. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt is het principe: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Soye. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw nieuwe gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Bijv. Eneco, Essent + Wase Wind. Ook kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie geselecteerde gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van deze website achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Soye vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Soye en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Soye

Het merendeel van de leveranciers leveren op dit moment groene stroom in Soye. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Soye vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Floreffe bestaan er tegenwoordig diverse acties volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5150. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Lampirus diensten.