Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tongrinne

Eenvoudig energie vergelijken in Tongrinne? Met behulp van onze website achterhaal je snel en simpel alle erkende bedrijven als Essent en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Tongrinne de beste deal heeft! Daarbij check je op deze pagina bruikbare info over zaken als maatschappijen en alternatieven voor de CV-ketel. Ook bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sombreffe
Netbeheerder Elektra:Onbekend
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 365,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Tongrinne?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Tongrinne. Dit varieert van Eneco tot aan Luminus, de keuze is enorm. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 20 energieleveranciers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Onbekend. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context bieden wij de energiesimulator. Weten welke bedrijven mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tongrinne is op dit moment? Voer snel de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energievergelijker bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Tongrinne, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Met behulp van selecties in onze vergelijker detecteer je moeiteloos een contract dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Tongrinne

 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Tongrinne is Onbekend. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Sombreffe is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Tongrinne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Sombreffe
 • Populair merk: Agpo
 • Aandeel groen: 39,70%
 • Postcodegebied: 5140
 • Mazout verbruik: 2750 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Onbekend
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-tongrinne

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Tongrinne is dat gemiddeld 1495 m3 + 3345 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Meestal is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij ieder pakket achterhaal jij specificaties zoals type stroom/gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Tongrinne, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die past bij jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige aanbieder gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het bedrijf. O.a. www.engie.be of www.belpower.be. Jouw aanstaande aanbieder regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Tongrinne


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €355 opleveren. Daartegenover, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder lees jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: neem tochtweringen
 • Bespaaradvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigadvies 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktische tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaartip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Tongrinne. Dan ben je het voordeligst uit. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Tongrinne. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij 1 jarige contracten krijg jij alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt de geselecteerde aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies een beschikbare maatschappij. Bijv. Luminus, ENGIE en ook Antargaz. Hierna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jouw betreffende gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lage prijzen en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Tongrinne vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Tongrinne en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Tongrinne

Bijna alle energie aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Tongrinne. Echter zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Neem dan het filter “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Tongrinne vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Sombreffe zien we nogal wat projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5140. In de regio kan je meer en meer vrij voordelig bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Luminus diensten.