Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wierde

Eenvoudig energie vergelijken in Wierde? Met behulp van www.energiehunter.be tref je overzichtelijk alle interessante energie aanbieders als Watz en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Wierde de laagste prijs hanteert. Verder vergaar je via de energievergelijker uitgebreide informatie over topics als onderwerpenen uitleg over jouw energierekening. Tevens geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle aanbieders naast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 215,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Wierde?

We zien nogal wat energieleveranciers in Wierde. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Watz, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 35 providers. Deze gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke energie-aanbieders actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wierde is voor jouw situatie? Voer snel de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Wierde, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van filteren in de Energiehunter detecteer je eenvoudig een energieproduct dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Wierde

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Eigen account

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Wierde heet Ideg. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Namur valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Wierde

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • Populaire CV: Elco
 • Groene energie: 39,10%
 • Postcodegebied: 5100
 • Mazout consumptie: 2690 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-wierde

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Wierde ligt dit gemiddeld op 1465 m3 en 3315 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een lijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten zie jij voorwaarden m.b.t. herkomst energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Wierde, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante aanbieder gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de onderneming. Onder andere www.lampiris.be en ook www.elegant.be. De gekozen aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wierde


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €360 opleveren. Echter, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina bieden wij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaaradvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktische tip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Praktisch advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Praktisch advies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Wierde. Zodanig bespaar je het meeste geld. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En tevens ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Wierde. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verzorgt je geselecteerde leverancier de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Zoals Eneco, ENGIE en Ecopower. Hierna bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De toekomstige energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.ecopower.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Wierde vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Wierde en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Wierde

Tal van maatschappijen leveren momenteel groene stroom in Wierde. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval de optie “Groen uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Wierde vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Namur kennen we steeds meer activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5100. In deze regio kan je wellicht vrij voordelig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Poweo energie.