Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jambes

Snel energie vergelijken in Jambes? Geholpen door onze vergelijker tref je supersnel alle beschikbare maatschappijen. Je kunt denken aan Essent en Antargaz. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Jambes prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast tref je via onze vergelijker belangrijke informatie over topics als o.a. energieaansluitingen en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle maatschappijenvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 285,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Jambes?

We zien nogal wat energieleveranciers in Jambes. Van Lampirus tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 20 maatschappijen. Deze leveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jambes is op dit moment? Vul eenvoudig je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze handige vergelijker tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Jambes, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filters in de tarievenvergelijker zoek jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Jambes

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de tarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders actief zijn. Elke beheerder heeft weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Jambes betreft Ideg. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Namur valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Feiten over Jambes

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • Populaire CV: Atag
 • Aandeel duurzaam: 38,80%
 • Centrale postcode: 5100
 • Verbruik Mazout: 2660 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-jambes

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Jambes gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1450 m3 en nog eens 3300 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles bepalen de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Vaak is het een goed idee om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen zoek je voorwaarden met betrekking tot soort energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Jambes, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die klopt met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een mooie kortingsactie tegengekomen? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Dit kan zijn www.essent.be of www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Jambes


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €390 korting realiseren. Daartegenover, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op deze pagina lees je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaartip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Jambes. Dan ben je het voordeligst uit. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Vaak kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Jambes. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw aanstaande energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris en ook Poweo. Daarnaast bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via lagere tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Jambes vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Jambes en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Jambes

Een groot deel van de leveranciers bieden onderhand groene stroom in Jambes. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan het filter “Groen uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Jambes vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Namur zien we meerdere opdrachten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5100. In deze buurt kan je soms extra voordelig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Lampirus energie.