Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Warisoulx

Meteen energie vergelijken in Warisoulx? Dankzij onze website tref je gemakkelijk alle erkende energiebedrijven. Je kunt denken aan OCTA+ en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Warisoulx de beste deal heeft! Ook tref je via de energievergelijker handige info over items als bijvoorbeeld energieproblemen en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: La Bruyère
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle energiebedrijvenin een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 395,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Warisoulx?

We zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Warisoulx. Van Lampirus tot aan Watz, de keuze is enorm. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 35 maatschappijen. Deze leveranciers gebruiken allen het netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke aanbieders mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Warisoulx is op dit moment? Geef gelijk de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een storing, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze prijzencheck vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Warisoulx, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Middels selecties maken in de prijzenvergelijker vinden jullie gemakkelijk een product dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Warisoulx

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Ook modelcontracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de onkosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Warisoulx heet Ideg. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente La Bruyère valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Warisoulx

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: La Bruyère
 • Populaire CV: Rendamax
 • Groene energie: 38,30%
 • Postcode: 5080
 • Verbruik stookolie: 2610 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-warisoulx

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Warisoulx is dit gemiddeld zo’n 1425 m3 plus 3490 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Veelal is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een lijst met alle populaire leveranciers en contracten. Bij elk abonnement achterhaal jij gegevens zoals soort stroom/gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Warisoulx, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige aanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Onder andere www.engie.be + www.zeno.be. De gekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Warisoulx


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €280 voordeel geven. Desondanks, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder tref je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaaradvies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bezuinigadvies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaartip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Warisoulx. Zodanig is de besparing het grootst. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Warisoulx. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw nieuwe gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste energieaanbieder. Onder andere Luminus, Essent of natuurlijk Ebem. Vervolgens bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jullie nieuwe maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.antargaz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Warisoulx vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Warisoulx en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Warisoulx

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders verschaffen ondertussen groene stroom in Warisoulx. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groen beleid hanteren? Kies in dat geval zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Warisoulx vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente La Bruyère zijn er meerdere stappen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5080. In deze regio kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Eneco energie.