Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Emines

Direct energie vergelijken in Emines? Geholpen door onze website ontdek je supersnel alle bekende energieleveranciers als o.a. Luminus & Belpower. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Emines prijstechnisch het meest interessant is. Tevens bekijk je via de Energiehunter handige informatie over thema’s zoals energiegebruik in de regio en info over de enkele of dubbele meter. Voorts vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: La Bruyère
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle grote bedrijven vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 360,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Emines?

We zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Emines. Dat gaat van Antargaz tot Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Emines is op dit moment? Geef hieronderde gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door middel van de energietarievenvergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Emines, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Door middel van de keuzevakjes in de Energiehunter ontdekt men simpel en snel een energieproduct dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Emines

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Online account
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Emines betreft Ideg. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente La Bruyère wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Emines

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: La Bruyère
 • CV ketel: Oertli
 • Groene energie: 38,00%
 • Postcodegebied: 5080
 • Verbruik Mazout: 2580 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-emines

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de basisinfo. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Emines is het gemiddelde verbruik ong. 1410 m3 en 3475 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze details beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van abonnementen kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het voordeliger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle interessante energieleveranciers. Van alle abonnementen bekijk je data zoals oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Emines, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante actie gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de aanbieder. O.a. www.essent.be en ook www.zeno.be. Jouw nieuwe maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Emines


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €290 voordeel geven. Maar, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be lees je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktisch advies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigadvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigadvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Emines. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. In de regel vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk is er sprake van een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is het principe: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Emines. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert je geselecteerde aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook ZENO. Tevens bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij onze vergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lage kosten en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Emines vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Emines en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Emines

Veel aanbieders leveren momenteel groene stroom in Emines. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Neem dan zeker weten “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Emines vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente La Bruyère zijn er verscheidene projectenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5080. In deze regio kan je in toenemende mate heel gunstig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Integreren van de zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Antargaz april 2024.