Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Velaine-Sur-Sambre

Snel online energie vergelijken in Velaine-Sur-Sambre? Dankzij onze website vind je probleemloos alle beschikbare aanbieders als Eneco & Antargaz. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Velaine-Sur-Sambre de laagste prijs biedt. Ook vind je op deze website nuttige info info over zaken zoals de netbeheerder en verschillende contractsoorten. Bovendien vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sambreville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersnaast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 280,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Velaine-Sur-Sambre?

We zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Velaine-Sur-Sambre. Dit loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 20 bedrijven. Zij nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke energieleveranciers er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Velaine-Sur-Sambre voor jou is? Voer moeiteloos de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de energiehunter bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Velaine-Sur-Sambre, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van filteren in de prijzenvergelijker achterhaal jij probleemloos een contract dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Velaine-Sur-Sambre

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Positieve energie

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Velaine-Sur-Sambre betreft Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Sambreville is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Velaine-Sur-Sambre

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Sambreville
 • CV ketel: Faber
 • Aandeel groen: 37,40%
 • Centrale postcode: 5060
 • Verbruik stookolie: 2520 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-velaine-sur-sambre

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de basisinfo. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Velaine-Sur-Sambre gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1585 m3 en 3445 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze factoren bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande contracttermijn kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Normaal is het gunstiger om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk pakket vind je voorwaarden met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Velaine-Sur-Sambre, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige korting gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en www.wasewind.be. De nieuwe energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Velaine-Sur-Sambre


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €390 besparen. Desalniettemin, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op deze pagina tref je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bezuinigtip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Praktisch advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Tip 5: neem een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Velaine-Sur-Sambre. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Velaine-Sur-Sambre. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel faciliteert de geselecteerde aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Zoals Luminus, Lampiris en Trevion. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw nieuwe gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eni.com, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Velaine-Sur-Sambre vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Velaine-Sur-Sambre en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Velaine-Sur-Sambre

Het merendeel van de leveranciers bieden ondertussen groene stroom in Velaine-Sur-Sambre. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Velaine-Sur-Sambre vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Sambreville onderscheiden we meerdere plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5060. In deze regio kan je meer en meer financieel aantrekkelijk participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Mega april 2024.