Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moignelée

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Moignelée? Geholpen door onze website vind je supersnel alle relevante energie aanbieders zoals Luminus & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Moignelée prijstechnisch het meest interessant is. Ook vergaar je op energiehunter.be uitgebreide info over thema’s als bijvoorbeeld stroomtarieven en info over een energieneutrale woning. Tevens geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sambreville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenonder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 480,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Moignelée?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Moignelée. Van Eneco tot aanbieders zoals Watz, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 35 bedrijven. Zij zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moignelée voor jou is? Vul hieronderje persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een storing, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Met behulp van onze tarievencheck achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Moignelée, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filteren in de Energiehunter check je verrassend eenvoudig een energiecontract dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Moignelée

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de energietarieven zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Elke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Moignelée betreft Ideg. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Sambreville wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Moignelée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Sambreville
 • CV ketel: Cenvax
 • Groene stroom: 37,20%
 • Postcodegebied: 5060
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2500 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-moignelee

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Moignelée is dat gemiddeld 1575 m3 + 3435 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult bepalen de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. In algemene zin is het verstandig om jaarlijks een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij alle contracten lees jij voorwaarden over type energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Moignelée, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende leverancier tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.energie2030.be + www.comfortenergy.be. De gekozen energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Moignelée


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €380 rendement bieden. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina lees jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: gebruik niet de standby modus
 • Advies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktische tip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigtip 5: switch van energiemaatschappij

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Moignelée. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Echter, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Moignelée. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak regelt de aankomende maatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste energieaanbieder. Denk aan Eneco, Essent of natuurlijk Energie 2030. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw betreffende leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker check je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Moignelée vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Moignelée en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Moignelée

Tal van organisaties faciliteren momenteel groene stroom in Moignelée. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene Energie uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Moignelée vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Sambreville onderscheiden we verscheidene projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5060. In de regio kan je meer en meer zeer betaalbaar meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook OCTA+ april 2024.