Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mazy

Direct energie vergelijken in Mazy? Via onze website check je probleemloos alle beschikbare leveranciers zoals Mega & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Mazy de laagste prijs biedt. Verder tref je via onze vergelijker handige informatie over zaken als o.a. energiegebruik in de regio en info over een energieneutrale woning. Bovendien geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gembloux
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers eenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 245,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Mazy?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Mazy. Dit loopt van Lampirus tot Ecopower, de keuze is enorm. Op dit moment kun je kiezen uit circa 30 leveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke energie-organisaties tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mazy is voor jouw situatie? Geef hieronderjouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een storing, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk ook naar service. Uiteindelijk wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Aan de hand van de vergelijkingstool vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Mazy, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Dankzij de keuzevakjes in de Energiehunter ontdek jij eenvoudig een contract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Mazy

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Mazy betreft Ideg. De tarieven van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Gembloux wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Mazy

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gembloux
 • CV Merk: Agpo
 • Groene energie: 36,70%
 • Postcodegebied: 5032
 • Mazout consumptie: 2450 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-mazy

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Mazy is het gemiddelde verbruik ong. 1550 m3 en 3410 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze details beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Rondom looptijd kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Normaal is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij alle pakketten bekijk je gegevens over soort stroom/gas, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Mazy, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante aanbieder tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de leverancier. Onder andere www.engie.be + www.poweo.be. De door jou gekozen energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Mazy


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €250 opleveren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktische tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Mazy. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is de stelregel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Mazy. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert de betreffende leverancier dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Denk aan Luminus, ENGIE + Ebem. Hierna bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De aankomende energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van onze website tref je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via goedkope tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Mazy vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Mazy en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Mazy

Een aanzienlijk deel van de bedrijven leveren onderhand groene stroom in Mazy. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Mazy vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Gembloux zien we allerlei stappen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5032. In de regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Poweo overstappen.