Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bothey

Zonder problemen energie vergelijken in Bothey? Aan de hand van www.energiehunter.be ontdek je supersnel alle verkrijgbare leveranciers zoals Eneco en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Bothey voor jou de beste prijs heeft. Daarbij vind je op onze website nuttige informatie informatie over thema’s als bijvoorbeeld energieaansluitingen en verschillende contractsoorten. Daarnaast komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gembloux
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersonder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 395,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Bothey?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Bothey. Dit varieert van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 20 bedrijven. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bothey is voor jouw verbruik? Geef hieronderjouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze prijzencheck vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Bothey, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van keuzes in onze vergelijker ontdek jij zonder problemen een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Bothey

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de prijzen wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Bothey is Ideg. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Gembloux valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Bothey

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gembloux
 • Populaire CV: Vaillant
 • Groene energie: 36,40%
 • Hoofdpostcode: 5032
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2420 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-bothey

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Bothey ligt dit gemiddeld op 1535 m3 plus 3395 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Veelal loont het om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij alle abonnementen vind je data zoals oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Bothey, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende korting tegengekomen? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de maatschappij. O.a. www.engie.be en www.aspiravi.be. De door jou gekozen energiemaatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Bothey


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €370 bonus betekenen. Evenwel, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder check jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: neem tochtweringen
 • Bezuinigtip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigtip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktisch advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Advies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Bothey. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Bothey. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw nieuwe leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een nieuwe energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of Trevion. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw geselecteerde aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bothey vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Bothey en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Bothey

Bijna alle leveranciers bieden op dit moment groene stroom in Bothey. Toch is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Kies in dat geval zeker weten “Groene Energie uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Bothey vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Gembloux kennen we nogal wat activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5032. In de regio kan je in toenemende mate heel gunstig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Lampirus overstappen.