Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grand-Leez

Snel online energie vergelijken in Grand-Leez? Dankzij onze website doorzoek je probleemloos alle relevante leveranciers als o.a. OCTA+ & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Grand-Leez de laagste prijs biedt. Tevens lees je via de Energiehunter waardevolle info over thema’s als maatschappijen en info over een energieneutrale woning. Daarnaast vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gembloux
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties in een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 360,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Grand-Leez?

We zien erg veel energieleveranciers voorhanden in Grand-Leez. Dat gaat van Essent tot aan Mega, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags zijn het zo’n 25 aanbieders. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van de leidingen van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke organisaties mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grand-Leez is voor jouw situatie? Voer eenvoudig de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v de energiehunter vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Grand-Leez, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Via selecties maken in de energievergelijker vinden jullie gemakkelijk een product dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Grand-Leez

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er veel beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Grand-Leez is Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Gembloux wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Grand-Leez

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gembloux
 • Populaire CV: Junkers
 • Groene stroom: 36,20%
 • Centrale postcode: 5031
 • Mazout: 2400 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-grand-leez

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je contactgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Grand-Leez is dit gemiddeld zo’n 1525 m3 en 3385 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Normaliter kan het uit om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle interessante energie aanbieders. Bij alle contracten tref je details als soort energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Grand-Leez, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante korting gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.luminus.be + www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige leverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Grand-Leez


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €290 voordeel geven. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina check je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bezuinigadvies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bespaartip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaaradvies 4: spouwmuren isoleren.
 • Praktische tip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Grand-Leez. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Grand-Leez. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak faciliteert jouw betreffende gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem een beschikbare leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Essent en ook Comfort Energy. Daarnaast kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van de Energiehunter check je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Grand-Leez vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Grand-Leez en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Grand-Leez

Veel energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Grand-Leez. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene Energie uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Grand-Leez vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Gembloux bestaan er steeds meer plannen rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5031. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Mega overstappen.