Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beuzet

Direct energie vergelijken in Beuzet? Middels energiehunter.be tref je gemakkelijk alle relevante maatschappijen. Voorbeelden zijn Eneco en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Beuzet prijstechnisch het meest interessant is. Verder verzamel je op deze pagina bruikbare informatie over zaken zoals verschillende aanbieders en vaste of variabele tarieven. Bovendien verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gembloux
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijennaast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 200,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Beuzet?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Beuzet. Dat loopt uiteen van Engie tot Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig tellen we ruim 25 energieleveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het netwerk van Intermosane Wallonie. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom organisaties actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beuzet voor jou is? Vul eenvoudig de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energietarievenvergelijker vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Beuzet, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van keuzes in de Energiehunter detecteer je eenvoudig een overeenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Beuzet

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Positieve energie

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de kosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Beuzet betreft Intermosane Wallonie. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Gembloux is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Beuzet

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gembloux
 • CV Merk: ACV
 • Groene stroom: 35,70%
 • Hoofdpostcode: 5030
 • Mazout consumptie: 2350 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-beuzet

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Onder andere gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Beuzet bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1500 m3 en 3360 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. In de regel is het verstandig om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle erkende energie aanbieders. Bij elk pakket lees je informatie met betrekking tot herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Beuzet, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige aanbieding gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.energypeople.be. De nieuwe energieleverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Beuzet


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €280 opleveren. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Onderstaand tref je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigadvies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Praktische tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Tip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Beuzet. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Beuzet. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt de aankomende gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de voordeligste partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en Elegant. Daarnaast bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Je geselecteerde organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door de energievergelijker bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.aspiravi.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Beuzet vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Beuzet en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Beuzet

Het merendeel van de energieleveranciers verschaffen vandaag de dag groene stroom in Beuzet. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Neem dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Beuzet vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Gembloux zijn er vele activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5030. In deze woonplaats kan je vaak zeer betaalbaar meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk info van Engie overstappen.