Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Temploux

Direct energie vergelijken in Temploux? Met behulp van onze website doorzoek je gemakkelijk alle interessante leveranciers zoals Luminus en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Temploux de laagste prijs biedt. Bovendien vind je via de Energiehunter bruikbare informatie over onderwerpen zoals energieaansluitingen en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvenbij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 435,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Temploux?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in Temploux. Dat loopt uiteen van Engie tot Mega, de keuze is reusachtig groot. In juli 2024 zijn het zo’n 25 energieleveranciers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Intermosane Wallonie. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke energie-organisaties mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Temploux is? Vul hieronderjouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wil iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Middels onze tarievencheck vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Temploux, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van filters in de prijzenvergelijker ontdekt men zonder problemen een product dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Temploux

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de onkosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Temploux is Intermosane Wallonie. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Namur wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Temploux

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • Populaire CV: Pelgrim
 • Groene energie: 35,10%
 • Hoofdpostcode: 5020
 • Mazout: 2290 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-temploux

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Temploux ligt dat gemiddeld op circa 1470 m3 en 3330 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze details hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Veelal is het een goed idee om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een opsomming met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij alle abonnementen check je voorwaarden over oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Temploux, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante kortingsactie gecheckt? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.luminus.be en ook www.elegant.be. De gekozen energie-partij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Temploux


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €395 korting realiseren. Desalniettemin, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Via de energiehunter check jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: led-lampen gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktische tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigtip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Advies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Temploux. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Temploux. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt je betreffende aanbieder het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en selecteer een beschikbare energieleverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent of Elegant. Hierna bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw aanstaande gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.poweo.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage kosten en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Temploux vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Temploux en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Temploux

Veel energie aanbieders bieden onderhand groene stroom in Temploux. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Ga dan voor de optie “Groen uit NL”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Temploux vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Namur bestaan er vele initiatievenrondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5020. In deze plaats kan je soms extra voordelig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Huis met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Watz afsluiten.