Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Flawinne

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Flawinne? Geholpen door onze vergelijker doorzoek je gemakkelijk alle bekende bedrijven als o.a. Eneco en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Flawinne voor jou de beste prijs heeft. Voorts tref je op deze pagina waardevolle informatie over topics als tarieven van energie * gas en info over de enkele of dubbele meter. Verder geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire providers in een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 295,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Flawinne?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Flawinne. Dat loopt uiteen van Engie tot Comfort Energy, de keuze is enorm. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 25 providers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke maatschappijen je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Flawinne is in mei 2024? Vul eenvoudig de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Per slot van rekening verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energiehunter check je snel de goedkoopste energieleverancier van Flawinne, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties in de prijzenvergelijker ontdekken jullie zonder problemen een product dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Flawinne

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van leveranciers en de onkosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er veel beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Flawinne heet Tecteo. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Namur is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Flawinne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • Populaire CV: Itho Daalderop
 • Aandeel groen: 34,80%
 • Postcodegebied: 5020
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2260 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-flawinne

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Flawinne is dit gemiddeld zo’n 1455 m3 en 3315 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze details werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Betreffende contractduur kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Dikwijls kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van ieder pakket zie je voorwaarden over soort stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Flawinne, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige aanbieder gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energie-onderneming. Bijv. www.engie.be en www.zeno.be. De betreffende leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Flawinne


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €355 rendement bieden. Toch, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be vind je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Praktisch advies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bespaartip 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktisch advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigadvies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Flawinne. Zodanig bespaar je het meeste geld. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Flawinne. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt je toekomstige maatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de voordeligste partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent en Ebem. Daarnaast selecteer je het moment waarop het contract ingaat. De gekozen leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Via de energievergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.poweo.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Flawinne vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Flawinne en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Flawinne

Een aanzienlijk deel van de aanbieders bieden momenteel groene stroom in Flawinne. Toch is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Flawinne vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Namur zijn er vele opdrachten binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5020. In deze omgeving kan je soms extra voordelig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over OCTA+ afsluiten.