Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Servais

Meteen energie vergelijken in Saint-Servais? Dankzij deze website achterhaal je overzichtelijk alle beschikbare maatschappijen als bijv. Mega en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Saint-Servais de beste deal heeft! Bovendien check je via de Energiehunter praktische informatie over thema’s als gastarieven en verschillende contractsoorten. Verder verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 400,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Saint-Servais?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Saint-Servais. Van Essent tot Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 30 aanbieders. Deze bedrijven werken uitsluitend met de infrastructuur van Interest/Interost. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Servais is? Vul direct de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze prijzencheck check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Saint-Servais, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v filters in de tool vind je zonder problemen een energie-abonnement dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Saint-Servais

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder rekent weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Saint-Servais heet Interest/Interost. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Namur valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Saint-Servais

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • CV ketel: Chappee
 • Aandeel groen: 34,30%
 • Postcode: 5002
 • Aantal mazout liters: 2210 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-saint-servais

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de standaard informatie. Onder andere gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Saint-Servais is het gemiddelde verbruik ong. 1430 m3 + 3505 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De data die je invult beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Normaal is het een goed idee om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is de totaallijst met alle mogelijke energieleveranciers. Bij alle abonnementen tref jij voorwaarden aangaande herkomst energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Saint-Servais, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die rijmt met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige prijsaanbieding beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Bijv. www.octaplus.be + www.aspiravi.be. De betreffende energie-aanbieder regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Saint-Servais


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €275 opleveren. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be tref je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bespaartip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Tip 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Saint-Servais. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En misschien is er sprake van een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Saint-Servais. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verzorgt je aanstaande maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem de voordeligste aanbieder. Bedrijven als OCTA+, Essent + Energie 2030. Daarnaast beslis je over de ingangsdatum (start levering). Je aanstaande energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.elegant.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Saint-Servais vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Saint-Servais en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Saint-Servais

Een groot deel van de energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Saint-Servais. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de optie “Groene Energie uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Saint-Servais vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Namur zien we vele plannen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5002. In deze regio kan je in toenemende mate heel gunstig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Poweo abonnement.