Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beez

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Beez? Door gebruik te maken van deze website vergelijk je gemakkelijk alle erkende aanbieders als Mega & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Beez de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vind je via onze vergelijker uitgebreide info over zaken als bijvoorbeeld gastarieven en uitleg over jouw energierekening. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 305,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Beez?

Wij zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Beez. Dit varieert van Antargaz tot aanbieders zoals Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. In april 2024 moet je een keuze maken uit ruim 25 leveranciers. Deze bedrijven lopen allemaal via de infrastructuur van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beez is op dit moment? Geef moeiteloos jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een storing, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de energievergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Beez, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filteren in de tarievenvergelijker ontdekt men gemakkelijk een product dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Beez

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van organisaties en de energietarieven verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Beez betreft Tecteo. De tarieven van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Namur is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Beez

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • CV ketel: Brotje
 • Groene stroom: 34,10%
 • Hoofdpostcode: 5000
 • Gem. mazout: 2190 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-beez

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dit gaat over gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Beez gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1420 m3 en 3495 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze factoren hebben effect op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Vaak kan het uit om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle interessante energiebedrijven. Van alle contracten tref je info zoals soort stroom/gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Beez, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een geschikte actie gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de onderneming. Bijv. www.lampiris.be en www.elegant.be. De gekozen maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Beez


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €280 opleveren. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be tref jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: neem een waterbespaarder
 • Praktisch advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bespaartip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Praktische tip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Beez. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Beez. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak regelt jouw gekozen gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste energieaanbieder. Denk aan OCTA+, ENGIE + Watz. Vervolgens beslis je over de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.poweo.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij goedkope tarieven en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Beez vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Beez en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Beez

Het gros van de energie aanbieders faciliteren onderwijl groene stroom in Beez. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Beez vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Namur bestaan er allerlei stappen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5000. In deze omgeving kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Namen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Comfort Energy abonnement.