Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken La Gleize

Meteen energie vergelijken in La Gleize? Middels deze website doorzoek je gemakkelijk alle relevante bedrijven als bijvoorbeeld Essent en Belpower. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in La Gleize het goedkoopste contract aanbiedt. Verder tref je op energiehunter.be waardevolle informatie over onderwerpen als o.a. onderwerpenen info over een energieneutrale woning. Daarnaast bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Stoumont
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende providers bij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 295,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in La Gleize?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in de regio La Gleize. Dat loopt uiteen van Antargaz tot een speler als Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel is het aanbod ongeveer 25 energie aanbieders. Zij gebruiken allen de leidingen van Intermosane Wallonie. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke energiebedrijven er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in La Gleize is voor jouw situatie? Voer hierna jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze tarievencheck check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van La Gleize, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij selecties in de prijzenvergelijker vind je probleemloos een energie-abonnement dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in La Gleize

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de prijzen zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in La Gleize is Intermosane Wallonie. De tarieven voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Stoumont is de netbeheerder van het gas Tecteo. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Informatie over La Gleize

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Stoumont
 • CV Merk: Bosch
 • Groene stroom: 33,60%
 • Centrale postcode: 4987
 • Mazout verbruik: 2140 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-la-gleize

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de basisinformatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In La Gleize gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1600 m3 en 3470 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuw contract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle interessante leveranciers en contracten. Bij ieder contract bekijk je info over oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in La Gleize, en de eventuele korting. Kies de partij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante korting gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.energie2030.be en www.elegant.be. De betreffende energieleverancier regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in La Gleize


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €350 korting realiseren. Maar, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand vind jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: apparaten uitschakelen
 • Praktisch advies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktisch advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bezuinigtip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bespaaradvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in La Gleize. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld hanteren we: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor La Gleize. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verzorgt de toekomstige organisatie het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste leverancier. Zoals Luminus, ENGIE en Watz. Hierna kies je de ingangsdatum (start levering). Je gekozen gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.trevion.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven La Gleize vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in La Gleize en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in La Gleize

Bijna alle energie aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in La Gleize. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in La Gleize vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Stoumont zijn er diverse initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4987. In deze omgeving kan je wellicht met financiële bonussen meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over OCTA+ abonnement.