Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wanne

Gemakkelijk energie vergelijken in Wanne? Dankzij www.energiehunter.be check je gemakkelijk alle relevante leveranciers als Eneco en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Wanne de beste deal heeft! Voorts vergaar je op deze website waardevolle informatie over items zoals energieproblemen en salderen. Tevens komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Trois-Ponts
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersnaast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 330,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Wanne?

We zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Wanne. Van Engie tot en met Luminus, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig zijn het zo’n 35 leveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Intermosane Wallonie. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wanne voor jou is? Voer moeiteloos jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Via de energiehunter tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Wanne, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Via de keuzevakjes in de energievergelijker vinden jullie zonder problemen een energieproduct dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wanne

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De producten van energie-organisaties en de kosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Wanne is Intermosane Wallonie. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Trois-Ponts is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Wanne

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Trois-Ponts
 • Populair merk: Remeha
 • Aandeel groen: 33,30%
 • Postcode: 4980
 • Mazout verbruik: 2110 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-wanne

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je contactgegevens. Onder andere het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Wanne gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1585 m3 en 3455 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Dit alles beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Aangaande contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Meestal is het slim om jaarlijks een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle erkende leveranciers en contracten. Van elk abonnement zoek jij info met betrekking tot soort energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Wanne, en de overstapbonus. Kies de organisatie die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende korting tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Bijv. www.octaplus.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Wanne


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €370 winst geven. Toch, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder check jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: sluit de klep van de open haard
 • Advies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigtip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaartip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Wanne. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En eventueel wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt is het principe: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Wanne. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de geselecteerde maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste energiemaatschappij. Onder andere Eneco, Lampiris + Ecopower. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lagere tarieven en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Wanne vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Wanne en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Wanne

Het gros van de energiemaatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Wanne. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Ga dan voor zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Wanne vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Trois-Ponts kennen we steeds meer initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4980. In deze buurt kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Engie abonnement.