Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sourbrodt

Direct energie vergelijken in Sourbrodt? Dankzij deze website doorzoek je probleemloos alle verkrijgbare energieleveranciers als bijvoorbeeld Luminus en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Sourbrodt de scherpste prijs kan bieden. Tevens bekijk je op onze website handige informatie over topics zoals tarieven en slimme thermostaten. Verder geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Weismes
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bedrijven naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 205,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sourbrodt?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Sourbrodt. Dit loopt van Antargaz tot Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 25 organisaties. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het net van Tecteo. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sourbrodt is die past bij jouw verbruik? Voer moeiteloos de benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas & stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Met behulp van de vergelijkingstool ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Sourbrodt, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Dankzij selecties maken in de energievergelijker ontdek jij probleemloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Sourbrodt

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Sourbrodt heet Tecteo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Weismes valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Feiten over Sourbrodt

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Weismes
 • Populair merk: Atag
 • Aandeel groen: 32,80%
 • Postcode: 4950
 • Verbruik stookolie: 2060 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-sourbrodt

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Sourbrodt is dit gemiddeld zo’n 1560 m3 plus 3430 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van elk contract check jij gegevens met betrekking tot herkomst energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sourbrodt, en de welkomstbonus. Kies de partij die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieder gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en ook www.zeno.be. Jouw toekomstige maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Sourbrodt


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €290 rendement bieden. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be lees jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: ventileer kort en bewust
 • Bespaartip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Tip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bespaaradvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaartip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Sourbrodt. Zo bespaar je het meeste geld. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Sourbrodt. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verzorgt jouw betreffende aanbieder het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bijv. Eneco, Lampiris + Energie 2030. Vervolgens beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jouw aankomende aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de energievergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lage prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Sourbrodt vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Sourbrodt en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sourbrodt

Veel bedrijven ondersteunen ondertussen groene stroom in Sourbrodt. Toch zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval de selectie “Groene energie uit NL”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Sourbrodt vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Weismes bestaan er allerlei plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4950. In deze regio kan je meer en meer vrij voordelig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Lampirus tarieven.