Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Faymonville

Snel energie vergelijken in Faymonville? Aan de hand van energiehunter.be ontdek je supersnel alle interessante energie aanbieders als Essent en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Faymonville prijstechnisch het meest interessant is. Verder vind je op deze pagina handige informatie over thema’s als o.a. de netbeheerder en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Weismes
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 350,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Faymonville?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Faymonville. Dit loopt van Essent tot aan Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 30 energie aanbieders. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de infrastructuur van Tecteo. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke organisaties in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Faymonville is die past bij jouw verbruik? Vul direct je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energievergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Faymonville, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Dankzij keuzes in onze vergelijker checkt men simpel en snel een product dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Faymonville

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van leveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er veel netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Faymonville heet Tecteo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Weismes valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Faymonville

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Weismes
 • Populair merk: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 32,60%
 • Hoofdpostcode: 4950
 • Aantal mazout liters: 2040 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-faymonville

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Faymonville ligt dat gemiddeld op circa 1550 m3 en 3420 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Omtrent contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Veelal is het slim om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket vind je info zoals type energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Faymonville, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire leverancier beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energie-onderneming. Zoals www.energie2030.be en www.wasewind.be. De nieuwe energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Faymonville


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €345 korting realiseren. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter lees jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktische tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bespaaradvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Faymonville. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En eventueel wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Faymonville. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak faciliteert de aanstaande organisatie de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste of voordeligste energiemaatschappij. Denk aan Eneco, ENGIE en ook Antargaz. Vervolgens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aankomende energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze website tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Faymonville vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Faymonville en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Faymonville

Veel leveranciers bieden op dit moment groene stroom in Faymonville. Echter is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders een groene strategie voeren? Kies dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Faymonville vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Weismes zien we diverse activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4950. In de regio kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Mega tarieven.