Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sougné-Remouchamps

Op je gemak energie vergelijken in Sougné-Remouchamps? Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je moeiteloos alle erkende energiebedrijven als Luminus en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Sougné-Remouchamps het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens verzamel je op energiehunter.be bruikbare informatie over thema’s als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en slimme thermostaten. Voorts vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aywaille
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijennaast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 265,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Sougné-Remouchamps?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Sougné-Remouchamps. Dit loopt van Essent tot en met Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment is het aanbod ongeveer 30 energieleveranciers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Interest/Interost. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sougné-Remouchamps is voor jouw verbruik? Geef gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Middels onze prijzencheck tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Sougné-Remouchamps, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Via jouw input in de energievergelijker zoekt men gemakkelijk een energie-abonnement dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sougné-Remouchamps

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat kost energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van leveranciers en de prijzen variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sougné-Remouchamps heet Interest/Interost. De tarieven van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Aywaille valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Sougné-Remouchamps

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Aywaille
 • CV Merk: Watts
 • Aandeel groen: 32,50%
 • Postcode: 4920
 • Mazout consumptie: 2030 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-sougne-remouchamps

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Sougné-Remouchamps ligt dat gemiddeld op circa 1545 m3 en 3415 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contracten kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. In algemene zin is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Van ieder pakket lees jij info aangaande soort energie, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Sougné-Remouchamps, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie kortingsactie gecheckt? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energieleverancier. Bijv. www.lampiris.be en ook www.trevion.be. Jouw aanstaande leverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sougné-Remouchamps


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €265 besparen. Desalniettemin, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Onderstaand vind jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigadvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigtip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktisch advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bespaartip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sougné-Remouchamps. Dan bespaar je het meeste geld. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En tevens krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Sougné-Remouchamps. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard faciliteert jouw aanstaande energieleverancier de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de voordeligste leverancier. Onder andere Luminus, Lampiris en Aspiravi. Ook bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. De aankomende maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels onze vergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Sougné-Remouchamps vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Sougné-Remouchamps en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sougné-Remouchamps

Bijna alle bedrijven verschaffen onderhand groene stroom in Sougné-Remouchamps. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de selectie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Sougné-Remouchamps vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Aywaille bestaan er verscheidene activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4920. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Luminus tarieven.