Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Louveigné

Zonder problemen energie vergelijken in Louveigné? Middels www.energiehunter.be ontdek je supersnel alle beschikbare leveranciers als o.a. Watz en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Louveigné de laagste prijs hanteert. Daarbij vind je op energiehunter.be belangrijke informatie over thema’s als overstappen en concrete energiebespaartips. Voorts komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Aywaille
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende providers gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 260,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Louveigné?

We zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Louveigné. Van Poweo tot aan Ecopower, de keuze is enorm. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 30 providers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het netwerk van Interest/Interost. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Louveigné is in juni 2024? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze tarievencheck vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Louveigné, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van selecties in de vergelijkingstool vind je probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Louveigné

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Louveigné betreft Interest/Interost. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Aywaille is de netbeheerder van het gas Tecteo. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Louveigné

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Aywaille
 • CV Merk: Sime
 • Groene energie: 32,40%
 • Postcodegebied: 4920
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2020 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-louveigne

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Louveigné ligt dit gemiddeld op 1540 m3 en nog eens 3410 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Ten aanzien van contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het gunstiger om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een lijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van elk pakket zoek jij specificaties met betrekking tot herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Louveigné, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte korting beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energieleverancier. Bijv. www.lampiris.be + www.eneco.be. Jouw aanstaande energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Louveigné


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €275 besparen. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Via de energiehunter profiteer je van 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: ventileer kort en bewust
 • Bespaartip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Advies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigtip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktische tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Louveigné. Daarna bespaar je het meeste geld. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Normaal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En misschien wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Louveigné. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw betreffende energie-organisatie de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste leverancier. Denk aan OCTA+, Essent of natuurlijk Poweo. Vervolgens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels onze website achterhaal je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Louveigné vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Louveigné en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Louveigné

De meeste leveranciers faciliteren op dit moment groene stroom in Louveigné. Op dit front is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Louveigné vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Aywaille zien we meerdere projectenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4920. In de regio kan je in toenemende mate heel gunstig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over OCTA+ tarieven.