Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Clermont

Snel online energie vergelijken in Clermont? Aan de hand van energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle grote bedrijven als bijvoorbeeld Essent & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Clermont de laagste prijs biedt. Verder verzamel je via de Energiehunter uitgebreide info over topics als tarieven van energie * gas en variabele of vaste tarieven. Tevens verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Thimister-Clermont
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire leveranciersonder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 295,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Clermont?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in Clermont. Van Eneco tot een speler als Mega, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment zijn het zo’n 25 energieleveranciers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het net van Intermosane Wallonie. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Clermont is op dit moment? Geef hierna de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energievergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Clermont, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Geholpen door de keuzevakjes in de prijzenvergelijker vind je verrassend eenvoudig een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Clermont

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders actief zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Clermont heet Intermosane Wallonie. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Thimister-Clermont valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Clermont

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Thimister-Clermont
 • Populaire CV: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 31,80%
 • Postcode: 4890
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1960 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-clermont

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Clermont gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1510 m3 en 3380 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. De data die je invult werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle beschikbare energieleveranciers. Bij ieder contract achterhaal je data aangaande soort stroom/gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Clermont, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire actie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.essent.be en www.zeno.be. De gekozen maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Clermont


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €255 winst geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters lees jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktische tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaaradvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktisch advies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Clermont. Daarna ben je het voordeligst uit. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms is er sprake van een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Clermont. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert je betreffende energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Onder andere Luminus, ENGIE of Comfort Energy. Hierna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze vergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lage prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Clermont vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Clermont en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Clermont

Een groot deel van de energieleveranciers faciliteren momenteel groene stroom in Clermont. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan een filter voor “Groen uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Clermont vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Thimister-Clermont kennen we meerdere acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4890. In de regio kan je meer en meer vrij voordelig meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Elegant contract.