Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nessonvaux

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Nessonvaux? Dankzij de Energiehunter check je eenvoudig alle grote leveranciers. Je kunt denken aan Luminus en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Nessonvaux prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien bekijk je via onze vergelijker belangrijke info over onderwerpen als tarieven en info over de enkele of dubbele meter. Ook geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Trooz
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 450,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Nessonvaux?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Nessonvaux. Van Antargaz tot aan Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags is het aanbod ongeveer 20 leveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via de leidingen van Intermosane Wallonie. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nessonvaux is voor jouw verbruik? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas en stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de energietarievenvergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Nessonvaux, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door filters in de vergelijkingstool achterhaal je verrassend eenvoudig een contract dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Nessonvaux

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de energiekosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Nessonvaux is Intermosane Wallonie. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Trooz wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Nessonvaux

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Trooz
 • CV ketel: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 31,70%
 • Hoofdpostcode: 4870
 • Mazout consumptie: 1950 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-nessonvaux

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Nessonvaux is dat gemiddeld 1505 m3 en 3375 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Deze factoren hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom looptijd kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Gewoonlijk loont het om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle populaire energiebedrijven. Bij elk contract zoek jij details zoals type stroom/gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Nessonvaux, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante kortingsactie beschikbaar? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.poweo.be. Jouw aanstaande energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Nessonvaux


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €260 rendement bieden. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hierna lees jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: neem een waterbespaarder
 • Praktisch advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Praktisch advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Praktisch advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Tip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Nessonvaux. Zo bespaar je het meeste geld. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. In de regel worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En soms krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Nessonvaux. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren deze hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verwerkt de betreffende gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE en ook Watz. Ook beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw toekomstige gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Geholpen door onze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lage kosten en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Nessonvaux vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Nessonvaux en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Nessonvaux

Bijna alle energieleveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Nessonvaux. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Gebruik dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Nessonvaux vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Trooz zien we verscheidene projectenrondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4870. In deze buurt kan je soms extra voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy contract.