Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Soiron

Meteen energie vergelijken in Soiron? Via onze website achterhaal je probleemloos alle erkende leveranciers als bijvoorbeeld Watz & Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Soiron de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast verzamel je via de Energiehunter bruikbare informatie over onderwerpen zoals tarieven van energie * gas en handige bespaartips. Verder geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Pepinster
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar tot wel € 325,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Soiron?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Soiron. Dat loopt uiteen van Lampirus tot een speler als OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 30 organisaties. Deze aanbieders werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Intermosane Wallonie. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke leveranciers in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Soiron is in mei 2024? Vul snel de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de energievergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Soiron, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Via de keuzevakjes in de energievergelijker zoek je eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Soiron

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Online account
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de onkosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Soiron betreft Intermosane Wallonie. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Pepinster wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Soiron

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Pepinster
 • Populair merk: Faber
 • Aandeel duurzaam: 31,40%
 • Postcode: 4861
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1920 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-soiron

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk de basisinfo. Dat betreft gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Soiron is dit gemiddeld zo’n 1490 m3 + 3360 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Veelal kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij elk abonnement check jij gegevens over soort stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Soiron, en de welkomstbonus. Kies de partij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante kortingsactie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de maatschappij. O.a. www.engie.be of www.trevion.be. Jouw nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Soiron


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €280 besparen. Evenwel, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder vind je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaaradvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktisch advies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Praktisch advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Soiron. Op die manier is de besparing het grootst. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En tevens is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is het principe: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Soiron. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de toekomstige energieleverancier de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste aanbieder. Bedrijven als Eneco, Essent of natuurlijk Watz. Ook selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jullie gekozen organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Soiron vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Soiron en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Soiron

Het gros van de leveranciers verschaffen onderwijl groene stroom in Soiron. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat organisaties een groen beleid hanteren? Neem dan uiteraard voor “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Soiron vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Pepinster zijn er vele activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4861. Als inwoner van deze plaats kan je vaak extra voordelig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Luik volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Mega contract.