Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Cornesse

Snel energie vergelijken in Cornesse? Aan de hand van energiehunter.be check je eenvoudig alle beschikbare energie aanbieders. Voorbeelden zijn Watz en Comfort Energy. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Cornesse de laagste prijs biedt. Daarbij lees je via onze vergelijker waardevolle informatie over onderwerpen zoals het ideale overstapmoment en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Pepinster
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 225,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Cornesse?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers in Cornesse. Dit loopt van Antargaz tot Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment zijn het zo’n 30 bedrijven. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Intermosane Wallonie. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Cornesse is die past bij jouw verbruik? Vul gelijk de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Echter, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Aan de hand van de energiehunter check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Cornesse, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van jouw input in de Energiehunter check je eenvoudig een abonnement dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Cornesse

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de prijzen verschillen per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Cornesse heet Intermosane Wallonie. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Pepinster wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Cornesse

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Pepinster
 • Populair merk: Cenvax
 • Aandeel duurzaam: 31,20%
 • Centrale postcode: 4860
 • Aantal mazout liters: 1900 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-cornesse

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de basisinfo. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Cornesse is dat gemiddeld 1480 m3 en 3350 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het voordeliger om jaarlijks een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle erkende energiebedrijven. Bij elk pakket zie jij informatie m.b.t. herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Cornesse, en de welkomstkorting. Kies de partij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante aanbieding gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.octaplus.be of www.zeno.be. Jouw nieuwe energieonderneming regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Cornesse


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €375 winst geven. Toch, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via onze hunters vind je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaaradvies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bezuinigadvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaaradvies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bespaartip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Cornesse. Zo bespaar je het meeste geld. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Cornesse. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt de gekozen energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste energieleverancier. Denk aan Eneco, ENGIE + Comfort Energy. Bij de volgende stap neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. De gekozen energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van energiehunter.be achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Cornesse vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Cornesse en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Cornesse

Het merendeel van de bedrijven leveren op dit moment groene stroom in Cornesse. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Cornesse vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Pepinster onderscheiden we vele activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4860. In deze regio kan je steeds vaker met financiële bonussen meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van OCTA+ contract.