Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sart-Lez-Spa

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Sart-Lez-Spa? Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je probleemloos alle relevante energiebedrijven. Voorbeelden zijn Essent en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Sart-Lez-Spa voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast check je via de Energiehunter praktische info over onderwerpen als energiebelastingen en verschillende contractsoorten. Daarbij bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jalhay
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende bedrijven in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparingen mogelijk tot wel € 480,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sart-Lez-Spa?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Sart-Lez-Spa. Dit varieert van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 25 energieleveranciers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Interest/Interost. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas & stroom organisaties er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sart-Lez-Spa voor jou is? Vul hieronderde privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Via onze energie vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Sart-Lez-Spa, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Geholpen door selecties maken in de tarievenvergelijker vind jij simpel en snel een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sart-Lez-Spa

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De producten van energieleveranciers en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sart-Lez-Spa is Interest/Interost. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Jalhay wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Sart-Lez-Spa

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Jalhay
 • Populair merk: Bosch
 • Groene energie: 30,60%
 • Postcode: 4845
 • Mazout: 1840 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-sart-lez-spa

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Sart-Lez-Spa is dit gemiddeld zo’n 1450 m3 en nog eens 3320 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Dit alles bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Door de bank genomen is het voordeliger om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Van elk pakket zoek je gegevens m.b.t. herkomst energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Sart-Lez-Spa, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire prijsaanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.engie.be en www.eneco.be. De gekozen energie-partij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Sart-Lez-Spa


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €265 besparen. Desondanks, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina lees jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bezuinigtip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktisch advies 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Sart-Lez-Spa. Op die manier bespaar je het meeste geld. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in de basis: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Sart-Lez-Spa. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw aankomende energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste leverancier. Denk aan OCTA+, ENGIE of natuurlijk Energy People. Vervolgens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Je nieuwe aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door onze vergelijker achterhaal je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.trevion.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lage prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sart-Lez-Spa vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Sart-Lez-Spa en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Sart-Lez-Spa

Een groot deel van de maatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Sart-Lez-Spa. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan het filter “Groene stroom uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Sart-Lez-Spa vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Jalhay bestaan er tegenwoordig verscheidene projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4845. In deze omgeving kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Luik helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Huis met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Elegant.