Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Andrimont

Direct energie vergelijken in Andrimont? Aan de hand van deze website tref je gemakkelijk alle interessante bedrijven. Je kunt denken aan Luminus en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Andrimont de laagste prijs hanteert. Ook check je via onze vergelijker nuttige info info over thema’s zoals tarieven en info over een energieneutrale woning. Daarbij komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dison
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Enorme besparingen tot wel € 335,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Andrimont?

We zien erg veel energieleveranciers actief in Andrimont. Van Engie tot en met Watz, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags kun je kiezen uit circa 30 organisaties. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Interest/Interost. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Andrimont voor jou is? Vul moeiteloos de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Via de energiehunter vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Andrimont, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van selecties in onze vergelijker checkt men verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Andrimont

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Goed bereikbare klantendienst
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Andrimont is Interest/Interost. De tarieven voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Dison is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Andrimont

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Dison
 • CV Merk: Elco
 • Groene energie: 30,10%
 • Hoofdpostcode: 4821
 • Verbruik stookolie: 1790 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-andrimont

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Andrimont ligt dat gemiddeld op circa 1425 m3 en 3510 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Al deze zaken bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle erkende aanbieders van energie. Van ieder contract zie je data zoals soort stroom/gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Andrimont, en de overstapbonus. Kies de organisatie die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige kortingsactie gevonden? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijv. www.engie.be of www.ebem.be. Jouw toekomstige leverancier zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Andrimont


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €350 rendement bieden. Evenwel, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bekijk je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bezuinigtip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bespaartip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Andrimont. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En eventueel beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Andrimont. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren deze hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert je nieuwe energieleverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE of natuurlijk Ecopower. Daarnaast kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.ebem.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Andrimont vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Andrimont en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Andrimont

Veel energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Andrimont. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Ga dan voor het filter “Groen uit NL”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Andrimont vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Dison kennen we verscheidene activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4821. In deze omgeving kan je vaak vrij voordelig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Luminus.