Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Stembert

Snel energie vergelijken in Stembert? Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk je probleemloos alle bekende energie aanbieders als bijvoorbeeld Engie en Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Stembert voor jou de beste prijs heeft. Ook vergaar je op energiehunter.be praktische info over zaken als o.a. verschillende gasregio’s en variabele of vaste tarieven. Bovendien verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Verviers
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende leveranciersbij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 250,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Stembert?

Er zijn erg veel energieleveranciers beschikbaar in Stembert. Dat loopt uiteen van Poweo tot bijvoorbeeld Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig tellen we ruim 20 maatschappijen. Deze leveranciers werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Interest/Interost. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stembert is die past bij jouw verbruik? Geef hierna jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Dankzij de energiehunter ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Stembert, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Geholpen door selecties maken in de tool zoekt men zonder problemen een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Stembert

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Positieve energie

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Stembert betreft Interest/Interost. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Verviers wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Stembert

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Verviers
 • Populaire CV: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 29,90%
 • Postcode: 4801
 • Mazout consumptie: 1770 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-stembert

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinformatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Stembert is dit gemiddeld zo’n 1415 m3 en 3500 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze aspecten hebben effect op het energietarief.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Normaal loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij elk abonnement bekijk jij data met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Stembert, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte kortingsactie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.octaplus.be en www.poweo.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Stembert


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €280 besparen. Maar, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand check jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaaradvies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktische tip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Tip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Advies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Stembert. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En vaak is er sprake van een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Stembert. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt je toekomstige energieleverancier het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor een beschikbare leverancier. Denk aan Eneco, ENGIE en ZENO. Daarna bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw gekozen energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij onze vergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Stembert vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Stembert en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Stembert

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders verschaffen op dit moment groene stroom in Stembert. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Stembert vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Verviers zien we verscheidene acties volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4801. In deze buurt kan je steeds vaker relatief goedkoop meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Eneco.