Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ensival

Direct energie vergelijken in Ensival? Middels de Energiehunter vergelijk je overzichtelijk alle erkende bedrijven. Voorbeelden zijn Engie & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Ensival de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vind je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over thema’s zoals tarieven van energie * gas en uitleg over jouw energierekening. Daarbij komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Verviers
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle organisaties eenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 240,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Ensival?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Ensival. Dit loopt van Essent tot Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 30 providers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van de infrastructuur van Interest/Interost. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ensival is voor jouw verbruik? Geef direct de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk ook naar service. Ten slotte wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Middels de energiehunter bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Ensival, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van jouw input in de Energiehunter detecteert men probleemloos een energieovereenkomst dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ensival

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de energietarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Ensival betreft Interest/Interost. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Verviers is de netbeheerder van het gas Tecteo. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Ensival

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Verviers
 • Populaire CV: Watts
 • Aandeel duurzaam: 29,50%
 • Centrale postcode: 4800
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1730 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-ensival

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Ensival is dat gemiddeld 1600 m3 & 3480 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Dit alles beïnvloeden het energietarief.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Van elk pakket tref jij info met betrekking tot type stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Ensival, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die past bij jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante kortingsactie in het lijstje? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.energie2030.be of www.eneco.be. De door jou gekozen energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Ensival


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €305 rendement bieden. Echter, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna check jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Tip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaaradvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ensival. In dat geval is de besparing het grootst. Let op, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld is het principe: langlopende contracten zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Ensival. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verwerkt je aankomende maatschappij de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of natuurlijk Energie 2030. Daarna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie betreffende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.aspiravi.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ensival vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ensival en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Ensival

Bijna alle energieleveranciers bieden op dit moment groene stroom in Ensival. Echter zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Neem dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Ensival vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Verviers zijn er steeds meer initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4800. In deze woonplaats kan je soms zeer betaalbaar meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Poweo prijzen april 2024.