Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Schönberg

Snel energie vergelijken in Schönberg? Door gebruik te maken van deze website doorzoek je overzichtelijk alle beschikbare energieleveranciers. Voorbeelden zijn Mega en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Schönberg prijstechnisch het meest interessant is. Ook lees je op energiehunter.be bruikbare info over onderwerpen als bijv. maatschappijen en variabele of vaste tarieven. Bovendien komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sankt-Vith
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 280,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Schönberg?

We zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Schönberg. Van Essent tot Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. In mei 2024 moet je een keuze maken uit ruim 25 energieleveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met de infrastructuur van Interest/Interost. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke organisaties er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schönberg voor jou is? Geef hierna de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Maar, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Middels onze prijzencheck ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Schönberg, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Middels keuzes in de prijzenvergelijker bekijk jij gemakkelijk een energie-abonnement dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Schönberg

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de energietarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder rekent zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Schönberg betreft Interest/Interost. De kosten van het netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Sankt-Vith wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Schönberg

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Sankt-Vith
 • Populair merk: Oertli
 • Groene energie: 29,00%
 • Postcode: 4782
 • Verbruik Mazout: 1680 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-schonberg

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Schönberg bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1575 m3 en 3455 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Dit alles beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Omtrent looptijd zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Meestal is het gunstiger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle grote aanbieders + contracten. Van alle pakketten tref jij voorwaarden over soort energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Schönberg, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die klopt met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante actie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van het bedrijf. Bijv. www.essent.be en ook www.eneco.be. De nieuwe energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Schönberg


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €290 korting realiseren. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder vind jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: let op het energielabel
 • Praktisch advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bezuinigtip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigadvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Tip 5: check regelmatig de radiatoren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Schönberg. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Schönberg. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt de nieuwe gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer een beschikbare energiemaatschappij. Bedrijven als OCTA+, ENGIE of Ecopower. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw aankomende energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Schönberg vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Schönberg en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Schönberg

Het merendeel van de energieleveranciers leveren ondertussen groene stroom in Schönberg. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Schönberg vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Sankt-Vith zijn er steeds meer activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4782. In deze regio kan je vaak met financiële bonussen deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Mega prijzen mei 2024.