Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rocherath

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Rocherath? Aan de hand van de Energiehunter check je gemakkelijk alle relevante leveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Rocherath voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast lees je op onze website nuttige info info over thema’s als o.a. energiegebruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Verder geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Büllingen
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bedrijven onder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 345,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Rocherath?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Rocherath. Dit loopt van Poweo tot bijvoorbeeld Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 40 energie aanbieders. Zij werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rocherath is? Vul gelijk de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een storing, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels de vergelijkingstool vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Rocherath, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Via selecties maken in de tool check jij moeiteloos een energieovereenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Rocherath

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de onkosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er veel beheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Rocherath betreft Tecteo. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Büllingen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Rocherath

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Büllingen
 • Populair merk: Ferroli
 • Aandeel groen: 28,60%
 • Postcode: 4761
 • Mazout: 1640 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-rocherath

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Rocherath bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1555 m3 en nog eens 3435 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze details werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk loont het om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een opsomming met alle interessante energie aanbieders. Bij elk pakket achterhaal je voorwaarden over oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Rocherath, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte prijsaanbieding gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. O.a. www.engie.be en www.elegant.be. De nieuwe energieleverancier regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Rocherath


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €355 korting realiseren. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand tref jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: kouder douchen
 • Bespaaradvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bespaartip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bezuinigtip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaartip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Rocherath. Zodoende ben je het voordeligst uit. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Rocherath. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt je toekomstige energieleverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Bedrijven als Eneco, ENGIE en Ecopower. Daarna neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aankomende leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van onze vergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Rocherath vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Rocherath en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Rocherath

Het merendeel van de energieleveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Rocherath. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Rocherath vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Büllingen kennen we allerlei projectenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4761. In deze buurt kan je vaak tegen een gunstig tarief meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Essent prijzen april 2024.