Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Elsenborn

Snel energie vergelijken in Elsenborn? Door gebruik te maken van energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle verkrijgbare aanbieders. Je kunt denken aan Engie & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Elsenborn de laagste prijs hanteert. Voorts vind je op onze website waardevolle info over zaken als o.a. energieproblemen en vaste en variabele tarieven. Bovendien geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Butgenbach
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 265,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Elsenborn?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Elsenborn. Dit varieert van Lampirus tot OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik zijn het zo’n 35 energieleveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke organisaties je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Elsenborn voor jou is? Geef gelijk je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze prijzencheck vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Elsenborn, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van keuzes in de tool bekijkt men simpel en snel een energiecontract dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Elsenborn

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Elsenborn is Tecteo. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Butgenbach valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Elsenborn

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Butgenbach
 • CV Merk: Faber
 • Aandeel duurzaam: 28,40%
 • Hoofdpostcode: 4750
 • Gem. mazout: 1620 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-elsenborn

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de basisinformatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Elsenborn is dit gemiddeld zo’n 1545 m3 & 3425 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. De data die je invult hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contracten kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het een goed idee om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij alle abonnementen vind je informatie zoals soort stroom/gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Elsenborn, en de eventuele korting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante aanbieder gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Zoals www.octaplus.be of natuurlijk www.belpower.be. De nieuwe energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Elsenborn


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €275 opleveren. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bieden wij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: ventileer kort en bewust
 • Praktisch advies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Praktische tip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktische tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Elsenborn. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En mogelijk ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Elsenborn. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verzorgt de gekozen energiemaatschappij het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste leverancier. Bijv. OCTA+, ENGIE of natuurlijk Watz. Hierna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je gekozen leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Middels energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lage kosten en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Elsenborn vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Elsenborn en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Elsenborn

Het merendeel van de maatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Elsenborn. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval de optie “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Elsenborn vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Butgenbach onderscheiden we allerlei stappen rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4750. In deze buurt kan je steeds vaker vrij voordelig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Luik volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Woning met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Antargaz prijzen.