Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Walhorn

Op je gemak energie vergelijken in Walhorn? Via de Energiehunter check je eenvoudig alle erkende energieleveranciers als Eneco & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Walhorn prijstechnisch het meest interessant is. Verder bekijk je op onze website waardevolle info over topics als stroomtarieven en variabele of vaste tarieven. Daarbij verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lontzen
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 210,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Walhorn?

Wij zien best veel energieleveranciers voorhanden in Walhorn. Dat gaat van Lampirus tot een speler als OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 20 energieleveranciers. Deze bedrijven gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Walhorn is in juni 2024? Vul hierna de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze handige vergelijker bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Walhorn, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Aan de hand van selecties maken in de energievergelijker checkt men simpel en snel een contract dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Walhorn

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de kosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Walhorn is Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Lontzen is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Walhorn

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Lontzen
 • CV Merk: Baxi
 • Aandeel duurzaam: 27,90%
 • Hoofdpostcode: 4711
 • Aantal mazout liters: 1570 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-walhorn

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dat betreft aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Walhorn ligt dit gemiddeld op 1520 m3 en nog eens 3400 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Dit alles beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Rondom looptijd kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. In algemene zin loont het om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij alle contracten tref jij informatie zoals type energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Walhorn, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige kortingsactie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.energypeople.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Walhorn


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €310 winst geven. Desondanks, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Via onze hunters bieden wij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bezuinigtip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaartip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaartip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktische tip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Walhorn. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En eventueel wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld hanteren we: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Walhorn. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elk jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert de betreffende energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer een nieuwe aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris of natuurlijk Ecopower. Tevens kies je de ingangsdatum (start levering). De betreffende gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Via energiehunter.be achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.energypeople.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Walhorn vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Walhorn en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Walhorn

Bijna alle organisaties bieden op dit moment groene stroom in Walhorn. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de optie “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Walhorn vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Lontzen zien we verscheidene projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4711. In deze buurt kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook Watz prijzen.