Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wonck

Eenvoudig energie vergelijken in Wonck? Geholpen door onze vergelijker vergelijk je snel en simpel alle beschikbare aanbieders als bijv. Engie en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Wonck prijstechnisch het meest interessant is. Verder vergaar je via de Energiehunter praktische informatie over topics zoals het ideale overstapmoment en concrete energiebespaartips. Daarnaast verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bassenge
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 265,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Wonck?

Wij zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Wonck. Van Essent tot en met Watz, de keuze is enorm. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 30 leveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Intermosane Wallonie. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wonck is die past bij jouw verbruik? Geef eenvoudig de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Via onze handige vergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Wonck, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v selecties maken in onze vergelijker achterhalen jullie moeiteloos een abonnement dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Wonck

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van bedrijven en de onkosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Wonck betreft Intermosane Wallonie. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Bassenge wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Wonck

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Bassenge
 • CV Merk: Agpo
 • Groene stroom: 27,70%
 • Postcode: 4690
 • Mazout consumptie: 1550 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-wonck

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de standaard informatie. Onder andere gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Wonck ligt dat gemiddeld op circa 1510 m3 en 3390 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het verstandig om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle populaire aanbieders + contracten. Van ieder pakket check jij data met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Wonck, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende aanbieder gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.engie.be en www.ebem.be. Jouw aanstaande maatschappij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Wonck


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €350 winst geven. Maar, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Onderstaand check je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: led-lampen gebruiken
 • Bezuinigtip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigtip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigadvies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Praktisch advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Wonck. Zo bespaar je het meeste geld. Let op, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je switchen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Wonck. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert de aanstaande maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Bijv. Eneco, Essent + ZENO. Daarnaast bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via de Energiehunter tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Wonck vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Wonck en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wonck

Een groot deel van de energie aanbieders faciliteren onderwijl groene stroom in Wonck. Op dit front is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Wonck vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Bassenge bestaan er tegenwoordig vele acties binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4690. In deze buurt kan je wellicht zeer betaalbaar deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Lees verder alles over Luminus prijzen.