Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Eben-Emael

Meteen energie vergelijken in Eben-Emael? Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je gemakkelijk alle verkrijgbare bedrijven als Watz & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Eben-Emael prijstechnisch het meest interessant is. Voorts check je via onze vergelijker handige info over topics als o.a. onderwerpenen variabele of vaste tarieven. Ook komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bassenge
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire aanbieders bij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Gemiddelde besparing van € 295,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Eben-Emael?

We zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Eben-Emael. Dat gaat van Engie tot Luminus, de keuze is enorm. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 25 bedrijven. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Intermosane Wallonie. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eben-Emael is? Vul gemakkelijk de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van de energiehunter vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Eben-Emael, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van selecties maken in onze vergelijker vindt men simpel en snel een energiecontract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Eben-Emael

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juni 2024)

De producten van leveranciers en de kosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Eben-Emael heet Intermosane Wallonie. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Bassenge valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Eben-Emael

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Bassenge
 • CV Merk: Vaillant
 • Groene energie: 27,40%
 • Hoofdpostcode: 4690
 • Aantal mazout liters: 1520 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-eben-emael

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Eben-Emael is het gemiddelde verbruik ong. 1495 m3 & 3375 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Ten opzichte van contractduur kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Vaak kan het uit om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu de totaallijst met alle populaire maatschappijen en contracten. Van alle pakketten check je specificaties aangaande soort energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Eben-Emael, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige korting beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de maatschappij. Bijv. www.luminus.be en ook www.comfortenergy.be. De betreffende energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Eben-Emael


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €300 voordeel geven. Maar, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina profiteer je van 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bespaartip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Praktisch advies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Eben-Emael. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. In de regel kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in beginsel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Eben-Emael. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt jouw geselecteerde gas en stroom organisatie de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste leverancier. Bijv. Eneco, Lampiris + Elegant. Hierna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. De toekomstige leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van deze website tref je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.wasewind.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Eben-Emael vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Eben-Emael en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Eben-Emael

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers bieden onderwijl groene stroom in Eben-Emael. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor de optie “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Eben-Emael vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Bassenge kennen we allerlei initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4690. In deze woonplaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Essent prijzen.